Sök och boka hotell i Umeå

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Umeå universitet


Umeå universitet

Umeå universitet har närmare 30 000 studenter, och 4 000 anställda. Det gör Umeå universitet till ett av landets största lärosäten. Universitetet bedriver spjutspetsforskning inom en rad olika område. År 1963 bestämdes att Umeå skulle få ett universitet, och det invigdes två år senare av kung Gustav VI Adolf. I dagsläget erbjuder Umeå universitet 150 program och 2 000 kurser. För direkt kontakt med Umeå universitet ringer du 090-786 50 00.

Campusorter

Universitetet är uppdelat i tre campus. Huvudcampus ligger i Umeå, och de andra två i Skellefteå och Örnsköldsvik. Det mesta i form av utbildningar och forskningsprojekt bedrivs i Umeå. I staden finns också Sveriges lantbruksuniversitet.

I Skellefteå och Örnsköldsvik hittar du många utbildningar som har en regional anknytning. Förutom campusområdena i Umeå, Skellefteå och Örnsköldsvik erbjuder universitet också utbildningar i Kiruna och Lycksele.

Att ordna med bostad

I Umeå och på campusorterna finns det ganska gott om studentbostäder. Det är alltid en god idé att höra sig för om bostad på ett så tidigt stadium som möjligt. Om du är i behov att få tag på en bostad snabbt inpå terminsstarten så finns det också en akutrumsförmedlning. I det fall då medicinska eller psyksociala skäl föreligger så utreder Studenthälsan ifall bostadsförtur kan vara aktuellt.

Livet utanför skolan

Umeå är en stad där det alltid är något spännande och intressant på gång. Staden erbjuder exempelvis flera fina anläggningar för dig som gillar att idrottar. Europas största friskvårdsanläggning Iksu hittar du på Campus. Här ges möjlighet till varierad träning. Iksu är den givna mötesplatsen för sportiga Umeåbor.

Bibliotek

När du studerar vid Umeå universitet så har du tillgång till Universitetsbiblioteket, UB. Detta bibliotek består av huvudbiblioteket, Medicinska biblioteket, Forskningsarkivet och Campus Örnsköldsviks bibliotek. På Campus Skellefteå återfinns också biblioteket Skeribi. För direkt kontakt med UB ringer du 090-786 56 93.

Fakulteter

Umeå universitet är uppdelat i fyra fakulteter. Dessa är:

Humanistisk fakultet, tfn 090-786 55 12

Här kan du läsa språk, kultur, historia, religion, arkeologi, filosofi och konst.

Medicinsk fakultet, tfn 090-786 55 61

Här ges utbildning inom medicin, biomedicin, vård och odontolog.

Samhällsvetenskaplig fakultet, tfn 090-786 57 80

Här kan du studera psykologi, statsvetenskap, juridik, pedagogik, sociologi,, företagsekonomi och kostvetenskap.

Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, tfn 090-786 57 80

Här kan du läsa matematik, kemi, ekologi, biologi, miljö, fysik och design.

Stipendier

Vid Umeå universitet delas varje år ut stora summor i stipendier, fonder och anslag. Mer information om stipendierna, och hur du går tillväga för att söka dessa, hittar på på Umeå universitets webbplats. Om du surfar in på Lychnis så kan du också enkelt och kostnadsfritt matcha din egen profil mot aktuella stipendier. På så vis kan du spara mycket tid i ditt stipendieletande.