Sök och boka hotell i Umeå

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Sevärdheter Umeå


Sevärdheter Umeå

I Umeå finns det mängder av spännande sevärdheter, alltifrån konstutställningar till natursköna områden. Innan du reser till Umeå kan det därför vara en god idé att göra upp en planering. På så vis hinner du se så mycket som möjligt, utan att för den skull behöva stressa.

Holmenöarna

En vistelse i Umeå är inte komplett utan ett besök på Holmenöarna. Detta naturreservat består av en grupp öar, som utgör ett naturreservat. På Holmenöarna njuter du av en vacker natur, och är således det perfekta utflyktsmålet för dig som vill varva ner. När du väl är på plats så bör du också kika in på Holmöns spännande och intressanta båtmuseum.

Gammlia frilufstmuseum

Den historieintresserade måste bara besöka Gammlia friluftsmuseum. Detta museum, med sina gamla byggnader, ger en bild av hur det kan ha sett ut i Västerbotten förr i tiden. Själva friluftsområdet är öppet dygnet runt, men gårdarna har bara öppet på sommaren och under julmarknaden. Här hittar du även Bildmuseet, som sedan 1981 har varit en plats för samtidskonst.

Sågverksmuseet

Sågindustrin har under årens lopp varit en viktig näring i Umeå med omnejd. Om du vill fördjupa din kunskap om hur arbetet och livet kunde te sig för gångna tiders sågsverksarbetare så bör du styra kosan mot Sågverksmuseet. Vidare ger museet också en bra bild av den tekniska utvecklingen inom sågverksnäringen

NorrlandsOperan

NorrlandsOperan är onekligen en av Umeås pärlor. Här ges varje år en rad spännande musikaliska föreställningar. Operan skapas 1974 och har sedan dess varit ett givet centrum för opera i Norrland. För aktuella evenemang och biljetter kan du surfa in på NorrlandsOperans hemsida.

Festivaler

Att Umeå är en kulturstad råder det ingen tvekan om. Varje år arrangeras det en rad olika musikfestivaler i Umeå med omnejd. Några av dessa är Täfteåfestivalen, Umefolk och Umeå Open. Varje år i oktober hålls också Jazzfestival Umeå, som är väl värt ett besök. Festivalen brukar locka till sig en rad spännande akter.

Ute i naturen

Om du gillar frilufstliv har du mycket att välja mellan under din vistelse i Umeå. Besöker du staden under sommaren så kan du exempelvis prova på att paddla kajak i skärgården. Gillar du att fiska så kan du följa med Riveriseda Adventures, som arrangerar turer. Någon timmes bilresa utanför Umeå ligger också den populära slalombacken Vindeln.