Sök och boka hotell i Umeå

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Resa till Umeå


Resa till Umeå

Umeå är en stad som lockar en strid ström av turister året om. Staden har sin egna flygplats som det går snabbt och enkelt att ta sig till och från. Det finns också bra tåg- och bussförbindelser till Umeå. För att vara säker på att få tag på en prisvärd resa till Umeå är det alltid en fördel om du är ute i god tid med din bokning. I samband med att du gör din bokning så kan det också vara aktuellt med att se sig om efter ett hotellrum.

Hitta billiga flyg

Du kan resa till Umeå med direktflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö, Östersund, Kiruna och Luleå. En mycket bra sajt om du letar efter en billig flygresa till Umeå är Skyscanner. Ta dig alltid tid att jämföra pris mellan flera olika avångar. På så vis kan du tjäna många sköna hundralappar. I regel är det svårast att få tag på en resa till Umeå under veckosluten. Om du har möjlighet kan det därför vara ett bra alternativ att se sig om efter avångar mitt i veckan.

Buss till Umeå

Om du önskar att ta bussen till Umeå så kan du med fördel köpa din biljett hos Swebus Express. Bussföretaget kan erbjuda ett stort antal avgångar till förmånliga priser. Med Swebus Express åker du bekvämt och säkert. Det går utmärkt att boka resan direkt över Internet. Som i fallet med flyget så ska dock alltid jämföra priset mellan flera olika avgångar.

Hyrbil Umeå

I Umeå med omnejd finns det ett flertal uthyrningsfirmor. Några som kan rekommenderas är Budget Biluthyrning (Järnvägstorget), tfn 090-12 83 20‎; Hyrbilen (Vallmovägen 64), tfn 090-13 71 03‎; OKQ8 Hyrbilar (Mineralvägen), tfn 090-19 49 49‎ och Europcar (Parkvägen 9), tfn 090-15 39 60‎.

Hotell i Umeå

Umeå är en stad som kan erbjuda ett stort antal hotell i flera prisklasser. Genomgående håller stadens hotell god kvalitet. Du kan exempelvis boka ett rum på Scandic Plaza Umeå (Storgatan 40), tfn 090-205 63 00; Best Western Hotel Botnia (Norra Obbolavägen 125), tfn 090-13 54 90; Hotell Pilen (Pilgatan 5), tfn 090-14 14 60; Hotell Dragonen (Västra Norrlandsgatan 5), tfn 090-12 58 00. och Hotell Wasa (Vasagatan 12), tfn 090-77 85 40.

Aktiviteter i Umeå

Under din vistelse i Umeå ska du inte behöva gå sysslolös. I staden händer ständigt något spännande. Umeå har en tydlig kulturprägel och står som värd för en rad olika festivaler, såsom Umeå Open, Punkfesten och Umeå folkmusikfestival. När du besöker Umeå bör du heller inte missa Gammlia friluftsmuseum. Något utanför Umeå ligger naturreservatet Holmenöarna. Här njuter du av vacker natur och Holmöns spännande och intressanta båtmuseum.

Besök Turistbyrån

Om du vill ha fler tips på aktiviteter, ställen att övernattning och restauranger så kan du vända dig till Umeå Turistbyrå (Renmarkstorget 15), tfn 090-16 16 16. Här kan du också få hjälp med guide- och bussbokningar.