Sök och boka hotell i Umeå

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Evenemang i Umeå


Evenemang i Umeå

Umeå är en stad där det ständigt händer något spännande. Flera evenemang går av stapeln under årets lopp, och många har en kulturell prägel. Staden är full av museer, konsthallar och teatrar. Vidare arrangeras årligen många festivaler i Umeå med omnejd.

Täfteåfestivalen

Täfteåfestivalen är en musikfestival som arrangeras årligen. Festivalen lockar i regel till sig en stor publik och flera spännande akter. Det lilla samhället ligger ungefär en mil norr om Umeå. För mer om information om Täfteåfestivalen kan du besöka webbplatsen eller ringa 090-12 61 80.

Umefolk

Umefolk är en folkmusikfestival som funnits sedan 1987. Festivalen äger rum i februari månad, och arrangeras av Umeå Folkmusikförening. Umefolk har med tiden fått mycket uppmärksamhet både i Sverige och utomlands. För information om Umefolk kan du ta direkt kontakt med Umeå Folkmusikförening, på telefonnummer 090-390 59.

Umeå Open

Umeå Open är en av landets största rockmusikfestivaler. Några av banden som spelat på festivalen, sedan 1998, är Weeping Willows, Håkan Hellström, Mando Diao och Marit Bergman. Festivalen drivs av Kulturföreningen Humlan, och erhåller stöd från bland annat Statens kulturråd och kulturförvaltningen i Umeå.

Teaterföreställningar och opera

I Umeå finns ett flertal duktiga teatergrupper. Den största amatörteaterföreningen heter Grottteatern, och de arbetar med all form av teater, alltifrån klassiker till moderna verk. En annan ideell teaterförening är Teater Mirakel, som arbetar med att främja kulturen i Umeå. Två andra spännande teaterförningar i Umeå är Skuggteatern och Profilteatern.

År 1974 grundades NorrlandsOperan, och har sedan dess framfört ett stort antal uppmärksammande föreställningar. I början av 200-talet invigdes den nybyggda teatern samt konsertsalen. För att läsa om aktuella föreställningar på NorrlandsOperan kan du surfa in på deras webbplats. För direkt kontakt ringer du 090-15 43 00.

Konst och design

Om du är intresserad konst och design, så bör du inte missa BildMuseet (Gammlia). På museet har du möjlighet att titta på Svensk och internationell samtidskonst. Här visas måleri, video, installationer, teckningar och skulptur. BildMuseet har fri entré. Du bör också kolla in Galleri 60, som visar konst från oetablerade konstnärer. Ett annan spännande utställningslokal är VERKLIGHETEN (Pilgatan 16), som visar en blandning mellan olika konstformer.

Friluftsaktiviteter

I Umeå finns det mycket olika friluftsaktiviteter att välja mellan. En varm sommardag kan du med fördel spendera med en cykelpiknick på vackra Holmön. Vidare rekommenderas kajakpaddling i skärgården. Det är ett underbart sätt att ta del av den vecka naturen omkring Umeå. För mer information om kajakpaddling ring 070-249 88 79. Du kan också hänga med ut på båtfisketur i Riverside Adventures (Sillviken 728) regi. För direkt kontakt med Riverside Adventures, ring 070-324 85 36.