Sök och boka hotell i Umeå

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Billigt flyg till Umeå


Billigt flyg till Umeå

För att hitta flyget till Umeå med det bästa priset så ska du alltid ta dig tid att kolla av flera bolag och avgångar. På så sätt kan du tjäna flera tusen kronor. I regel är det högst tryck på biljetter under veckosluten. Har du möjlighet att resa mitt i veckan så är chanserna större att du får tag på ett billigt flyg.

Direkt och indirekt flyg till Umeå

För att hitta en så billig flygbiljett till Umeå som möjligt så bör du välja ett direktflyg. Direktflyg till och från Umeå går mellan Stockholm (Arlanda och Bromma), Göteborg (Landvetter), Östersund, Luleå och Kiruna. De bolag som trafikerar Umeå flygplats är SAS, Malmö Aviation, Norwegian och Next Jet. Du kan också åka charter från Umeå. Några destinationer är Thailand, Mallorca, Turkiet och Kreta.

Kontrollera prisangivelser

När du surfar runt på Internet och letar efter billigt flyg till Umeå så ska du alltid kontrollera vad prisangivelserna innebär. Det kan nämligen vara så att det angivna priset inte inkluderar skatter och andra avgifter. Den flygresa till Umeå, som till en början verkade vara så billig, i slutändan inte är speciellt billig. Vidare är det också alltid bra att undersöka ifall priset på en flygbiljett till Umeå är beroende av hur du gör din bokning, via Internet eller telefon.

Gör din bokning i tid

En grundläggande förutsättning för att du ska få tag på ett billig flyg till Umeå är att du gör din bokning en tid i förväg. Om man har god framförhållning så är man också ofta mer flexibel när det gäller resdagar och tider. I sambamd med att du gör din bokning så ska du också ta ställning till om du behöver teckna ett avbeställningsskydd eller en reseförsäkring.

Umeå flygplats

Umeå flygplats, som invigdes 1961, ligger endast fyra kilometer utanför de centrala delarna av staden. Du kan åka buss och taxi mellan flygplatsen och centrum. Bussen kostar 40 kronor. För att boka en taxi kan du bland annat ringa Taxi Direkt (tfn 090-100 100), Taxi Kurir ( tfn 0771-86 00 00) och Umeå Taxi (tfn 090-77 00 00). Du kan också få tag på en hyrbil på flygplatsen.

De bolag som finns på plats är Hertz, Avis och Europcar. När det gäller bilbokningen bör du ha samma framförhållning som när du bokar din flygbiljett. Reser du med egen bil till flygplatsen så kan du välja att ställa den på långtids- eller korttidsparkeringen.

På Umeå flygplats återfinns bland annat en taxfree-butik och en restaurang. I avgångshallen finns det datorer med Internetuppkoppling. Du hittar också Luftfartsverkets informationsdisk på flygplatsen. Om du reser med charterflyg så är det bra att lägga på minnet att Umeå flygplats inte har något växlingskontor.